Webbföreläsning 24 november 2023

Fredag 12.00-14.00

Är du yrkesverksam inom familjehemsvården?
Anmäl dig till webbföreläsningen:

Med trauma- och anknytningsglasögon på umgängesfrågor

Planering av ett umgänge kring ett placerat barn är en komplex fråga. Kring varje barn måste en enskild bedömning göras och löpande omprövas under placeringens gång. Dilemman uppstår då olika behov och perspektiv ska vägas in.

I den senaste versionen av kunskapsstöd till socialtjänsten ”Barn i familjehem - umgänge med föräldrar och andra närstående ” listar Socialstyrelsen sju faktorer som måste kartläggas för att kunna bedöma barnets bästa inför umgänge.

Vår föreläsning utgår från dessa faktorer och belyser dem utifrån traumakunskap och anknytningsteori. Vi ger också exempel på hur ett umgänge kan planeras utifrån en bedömning om barnets bästa.

"Tack för en mycket bra föreläsning! Det var länge sedan jag fick så mycket tips och råd på så kort tid" Maj 2023

Föreläsningen den 24 november ges via Teams med start kl. 12.00 och slut kl. 14.00 och riktar sig till yrkesverksamma inom socialtjänsten. Den hölls första gången i mars 2023 på konferensen ”Umgänge-hur blir det bäst för barnen” som arrangerades av Föreningen Socionomer i familjehemsvården.

Förköpsinformation

När du anmält dig kommer du att få en bekräftelse via e-post med möteslänk. Kostnad för varje enskild deltagare är 349 kr exkl. moms. Anmälan är bindande.

Mer om våra avtalsvillkor hittar du här

Anmälan

Deltagare

Fakturauppgifter

Tack!

Du har anmält dig till vår webbutbildning

Ett bekräftelsemail är på väg med en möteslänk

Tillbaka till startsidan

Oj! Någonting gick fel. Testa att ladda om sidan och försök igen eller maila oss på info@forsbergfager.se